Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot
Activiteit

Inspiratieavond met ds. Henk Poot in Zwolle

dinsdag 13 maart van 19:30 - 21:30

Op dinsdag 13 maart is er een inspiratieavond in Zwolle met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Ik heb niks met Israel. De bijeenkomst vindt plaats in de Noorderkerk, Thorbeckegracht 37. De aanvang is om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur, toegang is gratis.

‘Ik heb niks met Israël’
Je hoort het mensen weleens zeggen: ‘Ik heb niks met Israël’. Dan wordt alles rond Israël  gezien als een hobby van bepaalde mensen die wat idolaat zijn van Israël. De spannende vraag is echter: kun je als christen wel volhouden te zeggen: ik heb niks met Israël? We zijn christen, omdat we geloven in Jezus Christus. Maar Hij was wel een Jood, geboren uit zijn Joodse moeder, Maria. Zijn Vader, onze Vader in de hemel, noemt Zichzelf de God van Israël.

Na Jezus’ opstanding uit de dood, in Zijn verheerlijkte opstandingslichaam, waren de littekens aan Zijn handen en voeten nog zichtbaar voor Thomas. Jezus blijft dus ook na de opstanding een Joodse man. En zo zit Hij ook aan de rechterhand van de Vader waar Hij als Joodse man voor ons pleit voor de troon van God.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
dinsdag 13 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Lotte
Telefoon:
06-24131596

Locatie

Noorderkerk, Zwolle
Thorbeckegracht 37, Zwolle,
+ Google Maps