Laden Evenementen
Activiteit

International Jewish Music Festival in Amsterdam

8 mei van 20:00 - 23:00 | €35

Van 4-8 mei 2017 zijn in de Uilenburger Sjoel de kwart- en halve finales van het 5e IJMF concours. Er zullen artiesten optreden uit de USA, Europa en Israël in velerlei genres; van Klezmer tot Jiddisch, van Sefardisch tot Jazz, van Hip Hop tot Ladino, van Pop tot Etnisch. Zij presenteren Joodse invloeden in hun muziek. In totaal komen bijna 100 muzikanten naar Amsterdam. Naast de vele genreprijzen kunnen zij ook optredens op andere grote Europese festivals winnen.

De internationaal gerenommeerde jury bestaat uit Hankus Netsky (USA), Dubi Lenz (Israël), Shura Lipovski (Nederland) en Bob Zimmerman (Nederland). De jury staat onder leiding van dirigent Maestro Jules van Hessen. Voor het gehele concours programma: www.ijmf.org.

> Tijdens de Grand Finale van het IJMF2017 concours, op 8 mei 2017, zullen de Algemene Prijs en de Publieksprijs, alsmede een aantal genre prijzen worden uitgereikt.

Na de pauze geeft de wereldberoemde Israëlische zangeres, televisiepresentator en actrice, Shiri Maimon, een eenmalig concert in de grote zaal van het DeLaMar theater. Zij schitterde eerder bij het Eurovisie Song Festival, de MTV European Music Awards en tijdens vele tournees. Afgelopen jaar heeft zij een glansrol vervuld als Evita in de gelijknamige musical in Tel Aviv. Shiri Maimon treedt voor het eerst in Nederland op.

Sima’s Songs met Yoed Sorek tijdens het IJMF Holocaust Memorial Concert op 4 mei
Op 4 mei ’s avonds zal er na de ceremonie op de Dam een speciaal concert plaatsvinden in het kader van Theater Na de Dam (www.theaternadedam.nl). Yoed Sorek, winnaar van de IJMF 2014 prijs voor het beste Jiddische optreden, zal dan zijn bijzondere programma Sima’s Songs presenteren. Hij vertelt uit het boek van zijn grootmoeder Sima die het getto van Vilna en het kamp Dachau overleefde en hij zingt de beroemde Jiddische liederen uit die tijd. Yoed is een opera en chazanuth tenor uit München die ook in Duitsland geregeld tijdens Holocaust herdenkingen optreedt.

Volledig IJMF2017 Programma en Tickets op www.ijmf.org. Gebruik bij het bestellen van uw tickets de kortingscode CVI IJMF   

 

Details

Date:
8 mei
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
€35
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.israelactie.nl/ijmf-cvi.html

Organisator

Collectieve Israël Actie
Phone:
020 644 84 29
Email:
Website:
http://www.israelactie.nl/

Locatie

DeLaMar Theater, Amsterdam
Marnixstraat 402, Amsterdam, Nederland
+ Google Maps