fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Israëlavond met ds. Henk Poot en het Urker Mannenkwartet op Urk

vrijdag 15 maart van 19:30 - 21:30

Op vrijdag 15 maart is er op Urk een Israëlavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De Christus van Israël. Muzikale medewerking van het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin van de Plaats. De organisatie is in handen van de werkgroep Kerk & Israël PKN Urk. De bijeenkomst vindt plaats in Hervormde Kerk de Bron, Voorland 28 te Urk. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

De Christus van Israël
In de kerkgeschiedenis is de Here Jezus vaak losgemaakt van de Thora. Johannes noemt Hem het levende Woord en daar bedoeld hij mee de levende Thora. Als Johannes schrijft dat de wet door Mozes gegeven is en de genade en de trouw door Jezus Christus is gekomen, dan is dat geen tegenstelling, maar een intensivering. Als Johannes schrijft dat het Woord vlees geworden is, betekent dat ook niet dat het Woord uit de Heilige Schrift is weggetrokken en dat de kracht van de wet en de profeten is verdwenen. Het is juist een nog dichter bij komen van Gods openbaring. In de Thora toont God immers ook zijn liefde en genade (Exodus 34:6), maar dit gaat een stap verder: nu is het Woord van God in vlees en bloed in het midden van Israël verschenen, als Immanuël. De Zoon is in Jezus nog steeds Immanuël en al is Hij verheerlijkt en opgenomen in de hemel, dat heeft de vleeswording van het Woord niet ongedaan gemaakt. Voor Israël en ons verborgen is Hij aan de rechterhand van God voorspraak van zijn broeders en zusters.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
vrijdag 15 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Commissie Kerk en Israël

Locatie

Hervormde Kerk de Bron
Voorland 28, Urk, Nederland
+ Google Maps