fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Koor en samenzangavond in Brielle

zaterdag 16 februari van 19:30 - 21:30

Op zaterdag 16 februari is er in Brielle een koor- en samenzangavond in de historische Grote of Sint Catharijnekerk, Sint Catharijnehof 1 in Brielle. De avond begint om 19.30 uur en de deuren zijn geopend vanaf 18.50 uur. U kunt de auto vrij parkeren bij de Jumbo aan de Thoelaverweg in Brielle waarna u na 7 minuten lopen door Brielle bij de kerk bent. Bij de kerk zijn 5 invalidenparkeerplaatsen.

Muzikale medewerking verlenen het Dirkslands en het Ouddorps mannenkoor (meer dan 100 zangers) die deze avond als één samengesteld mannenkoor optreden o.l.v. Dinant Struik en organisten Jan Rozendaal en Willem de Boer. Tevens zal de bekende organist  André Nieuwkoop de vele samenzang (ook met bovenstem) op het prachtige Kam-orgel begeleiden. De avond wordt geleid door ds. G. Pater. Deze avond wordt er gezongen voor een goed doel, namelijk Christenen voor Israël. We streven ernaar om de kosten volledig te dekken zodat de collecte in zijn geheel ten goede komt voor Christenen voor Israël.

Organist André Nieuwkoop
André Nieuwkoop (1990) werd te Werkendam geboren en bleek al op jeugdige leeftijd muzikale aanleg en interesse te hebben. Als klein jongetje keek hij in kerken met ontzag naar de grote orgels. Thuis met oefenen en luisteren heeft hij zich de kunst van het orgelspelen aangeleerd. Met af en toe wat orgellessen op advies van verschillende mensen zocht André zelf zijn weg in orgelland met een geheel eigen stijl. De inspiratie om te improviseren komen spontaan naar voren in zijn liefde en interesse voor orgels.

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 16 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Dinant Struik

Locatie

Sint Catharijnekerk, Brielle
Sint Catharijnehof 1, Brielle, Nederland
+ Google Maps