fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing Aglow met Heleen Bénard in Woerden

maandag 20 januari van 19:45 - 22:00 | Gratis

Op maandag 20 januari is er in Woerden een lezing van Aglow Woerden met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Zijn kostbaar bezit. De bijeenkomst wordt gehouden in de Kruiskerk, Mesdagplein 4 in Woerden. De aanvang is om 19.45 uur en de toegang is gratis.

Zijn kostbaar bezit

Heleen Bénard: “Het is God die voortdurend Israël bij name noemt. Zo zegt Hij tegen Israël: ‘Je bent een kostbaar bezit en hoog geschat voor Mij. God zegt bijvoorbeeld ook: ‘Jullie zijn Mijn volk en jullie zijn Mijn oogappel’. Heleen: “God zal juichen en zich verheugen over Zijn geliefde volk. Het thema ‘Zijn kostbaar bezit’ komt uitgebreid aan bod in Zefanja 3. Lees het zelf maar vanaf vers 16 hoe God spreekt over Zijn geliefde Israël.”

De vrouw in Israël, Joodse gezinsleven

Heleen Bénard: “Als christen kun je jaloers worden op hoe Joodse kinderen hun ouders navolgen. Het vieren van de sabbat is geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. En het hoort in het gezin, want Joods leven is vooral gezinsleven en de Joodse identiteit is enorm belangrijk. Een man zonder een vrouw is volgens de rabbijnse traditie maar een half mens en kinderen zijn een zegen. Want er staat geschreven: prent het uw kinderen in.”

Gegevens

Datum:
maandag 20 januari
Tijd:
19:45 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Aglow Woerden

Locatie

Kruiskerk, Woerden
Mesdagplein 4, Woerden,
+ Google Maps