Laden Evenementen
  • Heleen Bénard.

Gerelateerde berichten

Activiteit

Lezing door Heleen Bénard in Arnhem

11 december 2017 van 09:30 - 11:30

Op maandag 11 december is er in Arnhem een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Vreugdevol uitzien. De bijeenkomst vindt plaats in De Kruiskerk, Lisdoddelaan 30 in Arnhem. De aanvang is om 09.30 uur, toegang is gratis.

Vreugdevol uitzien
De Here is gekomen en komende en Hij komt naar ons toe en daar mogen we naar uitzien. De Adventstijd is dan niet alleen de viering van Jezus’ eerste komst, maar het is vanouds ook de verwachting naar de tweede komst van Jezus: zijn wederkomst. In de tijd van advent maken we ons hart klaar om Jezus te verwelkomen en opnieuw binnen te laten. We leven toe naar Kerst, om het wonder opnieuw met elkaar te vieren, maar ook kijken we uit naar de wederkomst.  Jezus komt eraan! Het komt steeds dichterbij. Elk jaar, elke maand, elke dag, ieder uur is er één dichterbij de Wederkomst van Jezus. En elke verjaardag is er één dichterbij de Wederkomst van Christus. Nu is dat toeleven naar de Wederkomst van Jezus iets wat je vaak niet echt ingebakken zit. We mogen leren bidden: Kom, Heer Jezus, kom haastig!’

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 december 2017
Tijd:
09:30 - 11:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kruiskerk
Lisdoddelaan 30, Arnhem,
+ Google Maps