Laden Evenementen
  • Heleen Bénard.

Gerelateerde berichten

Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Westerhaar

woensdag 24 januari van 19:45 - 21:45

Op woensdag 24 januari is er in Westerhaar een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Profetische Vreugde. De bijeenkomst vindt plaats in het Hervormd Centrum, Hoofdweg 166 in Westerhaar. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Profetische vreugde
Heleen Bénard: “Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over oorlog, geweld, ongerechtigheid. Maar er is ook hoop dat de duisternis plaats maakt voor licht. Een vonk die vuur ontsteekt dat ons kan verwarmen. Het is een prachtig geschenk van boven. In het Joodse geloof wordt dat geschenk gesymboliseerd door de sabbatskaars, die stralend licht geeft in je huis waar dan geen duisternis meer is. Wij als vrouwen zijn nodig om in deze verwarrende wereld dat licht toe te laten en gaan inzien dat Gods altijddurende inzettingen meer dan waard zijn.”

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

Gegevens

Datum:
woensdag 24 januari
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Janny Wessels
Telefoon:
06-2756 3290

Locatie

Hervormd Centrum
Hoofdweg 166, Westerhaar,
+ Google Maps