Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Zoetermeer

3 mei van 20:00 - 22:00

Op woensdag 3 mei is er in Zoetermeer een lezing voor Aglow Zoetermeer met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Jeruzalem. De bijeenkomst vindt plaats in Stadsboerderij de Weidemolen, Burg. Middelberglaan 2 in Zoetermeer. De aanvang is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.

Jeruzalem
Er is bijna geen stad op aarde die een langere en meer bewogen geschiedenis achter de rug heeft dan Jeruzalem. De tegenstelling tussen wat Jeruzalem was tot nu toe, en zal zijn in de toekomst, is onvoorstelbaar groot! En vanaf dat verleden tot in die toekomst is de stad getooid met verschillende namen en de bekendste is wellicht Sion. Eigenlijk is Sion de aanduiding voor de heuvel waarop Jeruzalem is gebouwd, de berg Sion. De Here is groot en zeer te prijzen, in de stad van onze God, op Zijn heilige berg. Mooi van ligging, een vreugde voor heel de aarde, is de berg Sion aan de noordzijde, de stad van de grote Koning! (Ps. 48:2-3).

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen.

 

Details

Date:
3 mei
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Event Tags:

Organisator

Aglow Zoetermeer

Locatie

Stadsboerderij de Weidemolen
Burg. Middelberglaan 2, Zoetermeer, Nederland
+ Google Maps