Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Lekkerkerk

dinsdag 13 maart van 19:45 - 21:45

Op dinsdag 13 maart is er in Lekkerkerk een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: De Joodse vrouw en het Joodse gezinsleven. De bijeenkomst vindt plaats in de Ichtuskerk, Kerkweg 34 in Lekkerkerk. De aanvang is om 19.45 uur en de toegang is gratis.

De Joodse vrouw en het Joodse gezinsleven
Het gezinsleven speelt een belangrijke rol binnen het Jodendom. Het gezin wordt gezien als de hoeksteen van de samenleving en dus kan een samenleving alleen goed functioneren wanneer het gezinsleven goed is. In het gezinsleven is de opvoeding van kinderen heel belangrijk. De jongens en meisjes worden naar het bar en bat mitsva geleid.  Wanneer de zoon 13 jaar oud wordt is hij spiritueel volwassen (bar mitsva) en de dochter als zij 12 jaar is. (bat mitsva) In Spreuken 31:10-31 staat geschreven hoe een ideale vrouw zich hoort te gedragen: “Zij brengt haar man geluk, geen ongeluk, alle dagen van haar leven. Ze zoekt zorgvuldig wol en linnen uit en doet daarmee wat haar handen aangenaam vinden. Ze staat op terwijl het nog nacht is en deelt leeftocht uit aan haar gezin. Ze gaat de gangen van haar gezin na en eet haar brood niet in ledigheid.” Deze lofzang van de ideale vrouw is het model voor alle joodse vrouwen.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 13 maart
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

De Christenvrouw Lekkerkerk
Telefoon:
0180-663275

Locatie

Ichtuskerk Lekkerkerk
Kerkweg 34, Lekkerkerk,
+ Google Maps