Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Zwinderen

20 september 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op woensdag 20 september is er in Zwinderen een lezing met Marianne Glashouwer van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Vrouwen zoals jij en ik. De bijeenkomst vindt plaats in Ons Dorpshuis, Markeweg 16 in Zwinderen. Aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Vrouwen zoals jij en ik

Wat kunnen wij van Ruth en Esther leren? Is Esters innerlijke wijsheid en kracht er ook voor ons, mensen van vandaag? En zo ja, hoe houd je dat dan vast in deze hectische tijd? Ruth en Esther zijn twee vrouwen die duizenden jaren geleden hebben geleefd en van wie we ook in onze maatschappij veel kunnen leren. Het is winst voor ons allen die een oprecht verlangen hebben om de God van Israël in deze tijd te dienen! Ook de aartsmoeders Rachel, Sara en Rebecca. We kijken eerst naar de levens van de genoemde vrouwen, om te eindigen bij de tegenwoordige tijd: hoe leven vrouwen nú in het land Israël? Maar ook trekken wij de lijn door naar de Nederlandse vrouwen. Wat kunnen wij leren van de aartsmoeders?

Achtergrond spreekster

Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
20 september 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Ons Dorpshuis, Zwinderen
Markeweg 16, Zwinderen, Nederland
+ Google Maps