fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Alon Davidi uit Israël

maandag 3 juni van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op maandag 3 juni is er in Dordrecht een lezing met Alon Davidi uit Israël met als thema: Het leiden van een stad tijdens 17 jaar terreur. De bijeenkomst vindt plaats in de Koepelzaal van de Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. 

Het leiden van een stad tijdens 17 jaar terreur
Het is na Jeruzalem en Tel Aviv misschien wel de bekendste stad in Israël: Sderot. Op slechts een paar honderd meter van de Gazastrook wonen meer dan 25.000 mensen dagelijks onder de directe dreiging van terreur. Waarom ze ervoor kiezen om daar toch te wonen? Waarschijnlijk is er niemand te vinden die deze vraag beter kan beantwoorden dan burgemeester Alon Davidi.

Het afgelopen jaar hebben de inwoners van Sderot te maken gehad met twee nieuwe vormen van dreiging: de gewelddadige Hamas-protesten aan de grens tussen Gaza en Israël en de terreur via brandende vliegers die vanuit Gaza richting Israël worden gelanceerd. Deze voortdurende terreurdreiging heeft een enorme impact op het dagelijks leven in Sderot. Veel mensen, onder wie veel kinderen, hebben blijvende trauma’s van de terreurdreiging die al jarenlang aanhoudt.

Achtergrond spreker
Alon Davidi is geboren in Be’er Sheva en woont al ruim 20 jaar in Sderot. Hij is getrouwd met Nurit en samen hebben ze zeven kinderen. Sinds 2008 zit Davidi in de gemeenteraad van Sderot, en is sinds 2013 is hij burgemeester.

Gegevens

Datum:
maandag 3 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Koepelzaal van de Wijnstok, Dordrecht
Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht, 3319 EM
+ Google Maps