fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Lelystad

dinsdag 26 maart van 19:45 - 21:45

Op dinsdag 26 maart is er in Lelystad een lezing met Heleen Bénard van Christenen voor Israël. Het thema is: Pesach, Ongezuurde broden en Eerstelingen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Pijler, Ketelmeerstraat 90 in Lelystad. De aanvang is om 19.45 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Pesach, Ongezuurde broden en Eerstelingen
Heleen Bénard spreekt in deze lezing over de voorjaarsfeesttijden van Israël. Zoals Pesach, het Joodse Paasfeest dat door de eerste generaties christenen werd gevierd, maar in de kerkgeschiedenis veranderde naar het Paasfeest zoals christenen het nu vieren. Christenen tonen groeiende interesse voor de seideravond, de uitvoerige liturgie van de vooravond van Pesach. Jezus vierde de seideravond met Zijn discipelen aan de vooravond van Zijn lijden en sterven. En het was tijdens de seideravond dat Hij het ongezuurde brood brak, de matse, en de beker doorgaf aan Zijn discipelen.

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

Gegevens

Datum:
dinsdag 26 maart
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

De Pijler

Locatie

De Pijler, Lelystad
Ketelmeerstraat 90, lelystad, Nederland
+ Google Maps