fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Heleen Bénard in Ouderkerk aan den IJssel [AFGELAST]

maandag 6 april van 19:45 - 21:45

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze zangavond niet door.

Op maandag 6 april is er in Ouderkerk aan den IJssel een lezing voor de vrouwenvereniging Naomi met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Van Pesach naar Pasen. De bijeenkomst wordt gehouden in verenigingsgebouw Berea, Dorpstraat 15 in Ouderkerk aan den IJssel. De aanvang is om 19.45 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Van Pesach naar Pasen
Heleen Bénard: “Deze lezing gaat over Pesach, vanaf het begin van de kerkgeschiedenis, naar het Paasfeest zoals christenen het nu vieren. Christenen tonen groeiende interesse voor de seideravond, de uitvoerige liturgie van de vooravond van Pesach. Jezus vierde de seideravond met zijn discipelen aan de vooravond van Zijn lijden en sterven. En het was tijdens de seideravond dat Hij het ongezuurde brood brak, de matse, en de beker doorgaf aan zijn discipelen.”

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

Gegevens

Datum:
maandag 6 april
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:

Organisator

Nees Holdermans

Locatie

Verenigingsgebouw Berea, Ouderkerk aan den IJssel
Dorpsstraat 15, Ouderkerk aan den IJssel, Nederland
+ Google Maps