fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Katwijk aan Zee

woensdag 16 januari van 09:45 - 11:45

Op woensdag 16 januari is er in Katwijk aan Zee een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: 70 jaar Israël, Gods trouw aan Zijn volk. De bijeenkomst vindt plaats in het Anker, Voorstraat 74 in Katwijk. De aanvang is om 09.45 uur en de toegang is gratis.

70 jaar Israël, Gods trouw aan Zijn volk
Het is dit jaar 70 jaar geleden dat David Ben Goerion, Israëls eerste premier, de staat Israël uitsprak en oprichtte. Op 14 mei 1948 en het werd het begin van grote oorlogen in het Midden-Oosten, maar ook van de terugkeer van het Joodse volk naar het Land van hun voorvaderen en Land van de Belofte. In 70 jaar is het grotendeels braakliggende land veranderd in een modern westers land en heeft Israël als volk zijn eigen plaats verovert en ontwikkelt. Het is bijzonder om allerlei Schriftgedeelten over de terugkeer van Israël en herstel van het land in de profeten in onze dagen werkelijkheid te zien worden. We zien daardoor ook dat God trouw is en die trouw bewijst aan zijn volk. Hij maakt zijn beloften waar en zijn plannen falen niet.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 16 januari
Tijd:
09:45 - 11:45
Evenement Categorie:

Organisator

Jacoline Kuipers
Telefoon:
06-5224 2803

Locatie

het Anker, Katwijk
Voorstraat 74, Katwijk aan Zee, Nederland
+ Google Maps