fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Lelystad

dinsdag 10 december 2019 van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 10 december is er in Lelystad een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Chanoeka en Kerst. De bijeenkomst vindt plaats in de Pijler, Ketelmeerstraat 90 in Lelystad. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Chanoeka en Kerst
Chanoeka is een Joods feest waarbij de her-inwijding van de tempel in Jeruzalem herdacht wordt in 165 voor Christus, de overwinning op Antiochus Epifanus. Het wordt ook het feest van het licht genoemd. Er wordt een speciale kandelaar voor Chanoeka gebruikt met acht lichten en een extra licht, de dienaar. Iedere dag steekt men eerst het extra (negende) lichtje aan, dat gebruikt wordt om de andere lichtjes mee aan te steken. Terwijl ze dat doen, zijn er ook zegeningen en zang. Ook met Kerst, als de geboorte van Jezus Christus wordt herdacht worden er kaarsen aan gestoken. Jezus zei: Ik ben het Licht der wereld.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
dinsdag 10 december 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Jan van Dijk

Locatie

De Pijler, Lelystad
Ketelmeerstraat 90, lelystad, Nederland
+ Google Maps