Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Papendrecht

dinsdag 18 december 2018 van 15:00 - 17:00

Op dinsdag 18 december is er in Papendrecht een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Kerst en Chanoeka. De bijeenkomst vindt plaats in de Elimkerk, P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Kerst en Chanoeka
December is een bijzondere maand. De donkerste maand van het jaar. We hebben behoefte aan licht en warmte en er zijn mensen die deze maand met alle feestdagen de moeilijkste van het jaar vinden. Als zij kijken naar anderen die met elkaar zijn, dan voelen zij zich juist in deze tijd eenzaam. Maar het is het ook voor velen een vreugdevolle tijd omdat we op 25 en 26 December mogen vieren dat onze Verlosser is geboren. Hij brengt het Licht in de wereld en in onze levens. Israël viert ook een Lichtfeest in December, nl. Chanoeka. Wereldwijd brandt dan in de huizen van Joodse families de 9-armige kandelaar, de Chanoekia. Het Hebreeuwse woord Chanoeka betekent Inwijding. Het gaat om de reiniging en her-inwijding van de tweede Tempel in het jaar 165 voor Christus, na de opstand van de Makkabeeën tegen de Syrische bezetters die de tempel hadden ontheiligd. De Chanoekia staat symbool voor de overwinning van de God van Israel op de Griekse goden van humanisme en hellenisme. Symbool voor een strijd van de mens die naar God en Zijn geboden wil leven tegenover de mens die naar eigen inzicht wil leven. Een feest om als Joden en Christenen samen te vieren!

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 18 december 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Alie Wemmenhove
Telefoon:
078-6152887

Locatie

Elimkerk, Papendrecht
P.C. Hooftlaan 178, Papendrecht, Nederland
+ Google Maps