Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Vriezenveen

woensdag 18 april van 19:30 - 21:30

Op woensdag 18 april a.s. is er in Vriezenveen een lezing voor Christelijke Vrouwengroep Vriezenveen met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: ‘Zwerfster voor God – over Corrie ten Boom’. De bijeenkomst vindt plaats in het Cultureel Centrum, Kerkstraat 2 (CCK2). De aanvang is om 19:30 uur en de toegang is gratis. Er is een stand met Israëlproducten. U bent van harte welkom!

Zwerfster voor God, over Corrie ten Boom
Over Corrie ten Boom verschenen een boek en een film: De Schuilplaats. Het gezin Ten Boom was zeer actief in het verzet. Er waren voortdurend Joodse onderduikers in hun huis. In haar slaapkamer was de ingang naar een schuilplaats, nu nog steeds te zien in de woning aan de Barteljorisstraat. Na een inval kwam Corrie in een concentratiekamp terecht, maar zij wist dit te overleven. Na de oorlog verkondigde zij in tientallen landen het Evangelie en kreeg ook in ons land grote bekendheid, mede door het boek en de film.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

 

Gegevens

Datum:
woensdag 18 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

M. Slomp-Oosterveld
Telefoon:
0546-563093

Locatie

Cultureel Centrum Vriezenveen
Kerkstraat 2, Vriezenveen,
+ Google Maps