fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Lezing met Marianne Glashouwer in Werkendam

woensdag 12 juni van 14:00 - 16:00

Op woensdag 12 juni is er in Werkendam een lezing van de PCOB met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: het Joodse gezinsleven. De bijeenkomst vindt plaats in de Maranathakerk, Gedempte Haven 1 in Werkendam. De aanvang is om 14.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israel.

Het Joodse gezinsleven en de Joodse vrouw
Het gezinsleven speelt een belangrijke rol binnen het Jodendom. Het gezin wordt gezien als de hoeksteen van de samenleving en dus kan een samenleving alleen goed functioneren wanneer het gezinsleven goed is. In het gezinsleven is de opvoeding van kinderen heel belangrijk. De jongens en meisjes worden naar het bar en bat mitsva geleid.  Wanneer de zoon 13 jaar oud wordt is hij spiritueel volwassen (bar mitsva) en de dochter als zij 12 jaar is. (bat mitsva) In Spreuken 31:10-31 staat geschreven hoe een ideale vrouw zich hoort te gedragen: “Zij brengt haar man geluk, geen ongeluk, alle dagen van haar leven. Ze zoekt zorgvuldig wol en linnen uit en doet daarmee wat haar handen aangenaam vinden. Ze staat op terwijl het nog nacht is en deelt leeftocht uit aan haar gezin. Ze gaat de gangen van haar gezin na en eet haar brood niet in ledigheid.” Deze lofzang van de ideale vrouw is het model voor alle joodse vrouwen.

Achtergrond spreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 12 juni
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

PCOB Werkendam

Locatie

Maranathakerk, Werkendam
Gedempte Haven 1, Werkendam,
+ Google Maps