fbpx
Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel
Activiteit

Lezing met Marijke Terlouw voor ouderen in Amerongen

dinsdag 15 januari van 15:00 - 17:00

Op dinsdag 15 januari is er in Amerongen een lezing voor ouderen met Marijke Terlouw, medewerkster van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Omzien naar armen en ouderen in Israël. De bijeenkomst vindt plaats in Zorgcentrum Elim, Koenestraat 128 in Amerongen. De aanvang is om 15.00 uur, toegang is gratis.

Omzien naar armen en ouderen in Israël
Christenen voor Israël steunt vele projecten in Israël waaronder financiële hulp aan overlevenden van de Holocaust en Hineni. We staan er niet bij stil dat er vandaag de dag nog Joden zijn in en buiten Israël die nog dagelijks herinnerd worden aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Alleen al in het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau werden meer dan 1 miljoen Joden vermoord, het grootste vernietigingskamp van de Nazi’s. Het is het symbool geworden van de Holocaust en van moedwillig radicaal kwaad. Naast de vele slachtoffers zijn er ook miljoenen Joden die het overleefd hebben en kinderen van de slachtoffers. De organisatie Hineni in Israël geeft zowel geestelijke als praktische bijstand aan mensen in armoede in Israël, hulp aan mensen met trauma’s door aanslagen en hulp aan inwoners van Zuid-Israël, die constant onder de dreiging van raketaanslagen vanuit Gaza.

Achtergrond spreker
Marijke Terlouw is werkzaam bij Christenen voor Israël als eindredacteur van het maandblad Israel Aktueel en zit sinds dit voorjaar in de fractie van de Christen Unie in de gemeenteraad van Huizen.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 15 januari
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Loes Ubbens
Telefoon:
0343-759476

Locatie

Zorgcentrum Elim, Amerongen
Koenestraat 128, Amerongen, Nederland
+ Google Maps