Laden Evenementen
  • Michael Freund. Foto: Shavei Israel
Activiteit

Lezing met Michael Freund in Eindhoven

dinsdag 24 oktober 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op dinsdag 24 oktober is er in Eindhoven een lezing met  Michael Freund uit Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De tien verloren stammen. De bijeenkomst vindt plaats in De Schuilplaats, Marconilaan 70 in Eindhoven. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.  

Michael Freund is de oprichter en voorzitter van de organisatie Shavei Israel (Israël keert terug), die vanuit Jeruzalem al een aantal jaren bezig is om Israëls tien ‘verloren stammen’ te helpen vanuit de hele wereld naar Israël terug te keren om zich daar te vestigen. Freund schrijft regelmatig voor de gezaghebbende krant ‘Jerusalem Post’ en was medewerker op de afdeling communicatie van Israëls premier Netanyahu.

De terugkeer van het Joodse volk

De terugkeer van Joden naar Israël wordt in het Oude Testament door verschillende profeten voorzegd. Eén van de tien ‘verloren stammen’ is de stam Menasse in het noordoosten van India. Maar er zijn ook Joodse gemeenschappen in Spanje en Portugal, Midden- en Zuid-Amerika die er vurig naar verlangen om naar Israël, ‘naar Huis’ te komen. Er zijn daarbij volgens Freund verschillende problemen te overwinnen, zoals de gedwongen bekering van veel Joden tot het katholicisme in de middeleeuwen ten tijde van de Inquisitie. Deze Joden worden Maranen genoemd.

Michael Freund met Azaryah, Haggai en Ariel, drie Joodse jongetjes uit India. Foto: Shavei Israel

Nieuwe Joodse toekomst

In de afgelopen jaren heeft Shavei Israel er een belangrijke bijdrage toe geleverd dat veel Joden, met name in Polen, hun Joodse wortels herontdekt hebben. Sinds de Tweede Wereldoorlog hadden ze die namelijk als het ware verborgen om aan verdere vervolging te ontkomen. Deze Joden komen intussen weer voor hun ware identiteit uit en bouwen in Polen aan een nieuwe toekomst. De organisatie wil mensen helpen die van het Jodendom vervreemd waren, hun banden met het Joodse volk te herstellen.

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

De Schuilplaats Eindhoven
Marconilaan 70, Eindhoven, Nederland
+ Google Maps