Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Lezing met rabbijn David Portowicz in Zwolle

20 februari van 19:30 - 21:30

Op maandag 20 februari is er in Zwolle een lezing met rabbijn David Portowicz uit Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De boodschap van Poerim voor de wereld van vandaag. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De boodschap van Poerim voor de wereld van vandaag
Veel religieuze Joden zien een opmerkelijke parallel tussen de speech van Netanyahu voor het Congres vorig jaar en de moedige stap van koningin Esther om tot de koning te naderen. Netanyahu trotseerde president Obama zoals Esther voor koning Ahasveros dat deed om zijn volk te redden van de grote dreiging uit Iran. Van Haman, de Jodenhater in het Bijbelboek Ester wordt gezegd dat hij een afstammeling is van Agag, de koning van de Amalekieten. In Exodus 17:16 staat dat de strijd tegen Amalek zal duren van geslacht op geslacht. Volgens de Joodse traditie staat Amalek symbool voor de vijand van het Joodse volk in iedere generatie. En er dienen zich weer veel Amalekieten aan in onze tijd.

Achtergrond spreker
Rabbijn Dr. David Portowicz is geboren in Amerika en studeerde af aan de Universiteit in St. Louis. In Israël was hij directeur van het Joods Gemeenschap Centrum in Jaffa. In die plaats richtte hij het Jaffa Instituut op in 1982. Sindsdien is hij voorzitter van deze stichting. Het Jaffa Instituut voorziet al 35 jaar in een grote behoefte aan begeleiding en scholing aan duizenden kansarme kinderen in Israël. Oorspronkelijk lag de focus vooral op onderwijs, maar door de jaren heen zijn er allerlei nieuwe takken van werk bijgekomen zoals, naschoolse opvang, huizen voor verwaarloosde en misbruikte kinderen, trainingsprogramma’s voor werkloze vrouwen, gaarkeuken en voedsel distributie.

 

 

Details

Date:
20 februari
Time:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Phone:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Zuiderhof
Troelstralaan 25 , Zwolle,
+ Google Maps