fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Ouderenmiddag met Heleen Bénard in Emmen

donderdag 16 mei van 14:30 - 16:30

Op donderdag 16 mei is er in Emmen een ouderenmiddag 60+ met Heleen Bénard van Christenen voor Israël. Het thema is: Gods gedachten over Jeruzalem. De bijeenkomst wordt gehouden in het Baken, Kerspellaan 2 in Emmen. De aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Gods gedachten over Jeruzalem
Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus haar de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Israël is het Land van de belofte met als glorieuze middelpunt Jeruzalem. Deze stad heeft daarom een zeer bijzondere plaats in de heilsgeschiedenis van God met de wereld. Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Altijd klonk het aan het eind van seideravond: volgend jaar in Jeruzalem. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijdsstrijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken. In het rijk van vrede zullen alle volken optrekken, jaar na jaar, om het Loofhuttenfeest te vieren in de stad van vrede, Jeruzalem.

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

 

Gegevens

Datum:
donderdag 16 mei
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

60+ club

Locatie

Het Baken, Emmen
Kerspellaan 2, Emmen, Nederland
+ Google Maps