Laden Evenementen
  • Ds. Henk Poot
Activiteit

Seminar met ds. Henk Poot in Bergschenhoek (2/3)

dinsdag 24 april van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 24 april is er in Bergschenhoek de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De Koning de Joden. De bijeenkomst vindt plaats in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 1 in Bergschenhoek. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. De laatste avond is op: Dinsdag 1 mei in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs (Het draait om Jeruzalem).

De beloften van God aan Israël
Veel christenen noemen Jezus de ‘Koning van de kerk’, maar dat is geen bijbelse benaming: nergens wordt Jezus zo genoemd. De kerk is niet het Koninkrijk en Jezus is niet haar Koning. In dit spraakgebruik eigent de christelijke traditie zich toe wat haar niet toekomt: de titel van Israëls Messias. Dat staat natuurlijk niet los van de diep ingeslepen vervangingsgedachte, waarin de kerk alles overneemt wat Israël toebehoorde. Maar Messias Jezus is de Koning van Israël. Talloze profetische beloften spreken van de komende Koning uit het huis van David, die uiteindelijk op de troon van zijn vader David plaats zal nemen en Koning zal zijn over het huis van Jacob (Lukas 1:32,33). Als Jezus in de stad van David geboren is valt voor het eerst de titel Koning der Joden in de evangeliën. Nota bene heidenen (de wijzen uit het oosten) stellen de vraag naar de pasgeboren Koning van de Joden (Matteüs 2). Met die vraag stellen ze onwetend de ware identiteit van Jezus vast al voordat Hij zich aan Zijn volk vertoond heeft.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 24 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Hervormde kerk, Bergschenhoek
Kerkstraat 1, Bergschenhoek,
+ Google Maps