Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Seminar met ds. Henk Poot in Eastermar (2/3)

22 maart van 20:00 - 22:00

Op woensdag 22 maart is er in Eastermar de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Abraham, de vriend van God. De laatste avond is op woensdag 29 maart. De bijeenkomsten vinden plaats in de Hege Stins, Torenlaan 12-14 in Eastermar. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Abraham, de vriend van God
De geschiedenis van Abram is een prachtig verhaal in het boek Genesis, het leven van de aartsvader van Israël met zijn geloof en zijn hoop dat God voor Hem zorgen zal. Veel elementen uit deze geschiedenis zijn ook voor ons leerzaam als het gaat om het leven met God. Wat is geloven en wat is kinderlijk vertrouwen op God en Zijn woord? Maar tegelijkertijd geeft het leven van Abraham ons een diep inzicht in de weg van God met Israël. Als we het leven van Abraham volgen in deze drie lezingen, wordt ons ook een heleboel duidelijk over de plaats van Israël in de heilsgeschiedenis en waarom Jeruzalem tot op de dag van vandaag de meest omstreden plaats van onze planeet is.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

 

 

 

Details

Date:
22 maart
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:

Locatie

De Hege Stins
Torenlaan 12 , Eastermar, Nederland
+ Google Maps