Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Seminar met ds. Henk Poot in De Meern (1/3)

1 juni van 20:00 - 22:00

Op donderdag 1 juni is er in De Meern de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het geheim van Israël . De andere data zijn donderdag 8 en 15 juni. De bijeenkomsten vinden plaats in De Klepel, Zandweg 126 in De Meern. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Het geheim van Israël
In deze lezing wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Israël. Israël is een uniek land en een uniek volk, het volk dat ontstaan is in de oudheid en nog steeds bestaat, inclusief taal en tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. De profeten worstelden met de ontrouw van Israël, maar vertellen ook de hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Onze verlosser en Here Jezus Christus is Jood uit de Joden, geboren en getogen in zijn volk Israël. Zijn wederkomst en de vestiging van Zijn koningschap over Israël zal plaatsvinden in dezelfde stad als van waar hij vertrok: Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Details

Date:
1 juni
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

De Klepel, De Meern
Zandweg 126, De Meern, Nederland
+ Google Maps