Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Seminar met ds. Henk Poot in Soest (3/3)

donderdag 15 februari van 20:00 - 22:00

Op donderdag 15 februari is er in Soest de laatste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De verkleuring van de Kerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Emmakerk, Regentesselaan 2a in Soest.  De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Het geheim van Israël en de Kerk
In deze lezing wordt ingegaan op de verschuiving van het perspectief van de heilsgeschiedenis in de Vroege Kerk. De laatste vraag van de discipelen naar de komst van het Koninkrijk veranderde al snel naar de vraag naar de verlossing uit de aarde en uit dit leven. Jeruzalem en Israël zullen worden vervangen door de hemel en de kerk. Hoe was het mogelijk dat deze verandering plaats vond en wat heeft dit betekend voor het geloof van de kerk en ten slotte: Is het mogelijk om terug te keren naar de oorspronkelijke toekomstverwachting van de eerste volgelingen van Jezus? Of om het anders te zeggen: Is het beeld wat wij van Jezus hebben niet toe aan een verrijking met de boodschap van de profeten. Was de roeping van de Messias niet in de eerste plaats dat wat God in de profeten over Hem voorzegd had?

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
donderdag 15 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Emmakerk Soest
Regentesselaan 2b, Soest, Nederland
+ Google Maps