fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Seminar met ds. Henk Poot in Almere (2/3) [AFGELAST]

dinsdag 9 juni van 19:45 - 21:45

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op dinsdag 9 juni is er in Almere de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Het geheim van Israël. De laatste avond is op dinsdag 16 juni. De bijeenkomsten vinden plaats in de Wegwijzer, Makasserweg 80 in Almere. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Het geheim van Israël
We beginnen met de ontstaansgeschiedenis van Israël. We horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. We gaan in op de prediking van de profeten die worstelen met de ontrouw van Israël, maar die ook vertellen van een hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? In de eerste lezing gaat het over de roeping van Israël, in de tweede over Christus en in de derde lezing gaan we in de tijd waarin wij leven.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
dinsdag 9 juni
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Bert neuteboom

Locatie

De Wegwijzer, Almere
Makassarweg 80, Almere, Nederland
+ Google Maps