fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Seniorenmiddag met Marianne Glashouwer in Voorthuizen

woensdag 4 maart van 14:30 - 16:30

Op woensdag 4 maart is er in Voorthuizen een seniorenmiddag met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Pesach en Pasen. De bijeenkomst vindt plaats in Verenigingsgebouw Kerkheem, Kerkstraat 35 in Voorthuizen. De aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Pesach en Pasen
Als christenen zijn we vertrouwd met het Paasfeest. Toch verdiepen veel christenen zich in de Joodse wortels van ons geloof. In de lange kerkgeschiedenis is het gegeven verloren gegaan dat het Paasfeest ontstaan is tijdens de viering van Pesach. Jezus vierde de instelling van het avondmaal tijdens sederavond, de vooravond van Pesach. Jezus werd gekruisigd tijdens Pesach en stond op uit de dood op Jom Haboekerim, de dag van de eerstelingen, het feest van de ongezuurde broden.

 Achtergrond spreekster

Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Gegevens

Datum:
woensdag 4 maart
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

dhr. Verbeek

Locatie

verenigingsgebouw Kerkheem, Voorthuizen
Kerkstraat 35, Voorthuizen, Nederland
+ Google Maps