fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieochtend met ds. Oscar Lohuis in Soest

donderdag 16 mei van 10:00 - 12:00

Op donderdag 16 mei is er in Soest een studieochtend met ds. Oscar Lohuis van Christenen voor Israël. Het thema is: Waarom christenen iets met Israël hebben. De bijeenkomst vindt plaats in de Julianakerk, Julianalaan 19 in Soest. De aanvang is om 10.00 uur, toegang is gratis.

Waarom christenen iets met Israël hebben
Als je christen wordt krijg je automatisch iets met Israël. Tenminste, als je de Bijbel mag geloven. Toch leeft dit idee bij vele christenen niet. Efeze 2:11-22 en 3:6 laten ons zien dat wij medeburgers, mede-erfgenamen en mededeelgenoten met Israël zijn geworden. Het is belangrijk te beseffen wat dat wel en niet inhoudt. Het christendom heeft Jezus en de apostelen losgekoppeld van het volk Israël. Dat klopt niet. In deze lezing denken we na over de eenheid van de Kerk met Israël, hoe de niet-Joodse gelovigen in Jezus zich verhouden tot het verbondsvolk van God.

Achtergrond spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
donderdag 16 mei
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

Sander Vermeulen

Locatie

Julianakerk, Soest
Julianalaan 19a, Soest,
+ Google Maps