Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Dordrecht

10 mei van 19:45 - 21:45

Op woensdag 10 mei is er in Dordrecht een studieavond met ds. Henk Poot, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Abraham en het geheim van Israël. De bijeenkomst vindt plaats in Krooswijkhof, Singel 184-186 in Dordrecht. Aanvang om 19.45 uur en de toegang is gratis.

Abraham en het geheim van Israël
De geschiedenis van Abram is een prachtig verhaal in het boek Genesis, het leven van de aartsvader van Israël met zijn geloof en zijn hoop dat God voor Hem zorgen zal. Veel elementen uit deze geschiedenis zijn ook voor ons leerzaam als het gaat om het leven met God. Wat is geloven en wat is kinderlijk vertrouwen op God en Zijn woord? Maar tegelijkertijd geeft het leven van Abraham ons een diep inzicht in de weg van God met Israël. Waarom moet Abram na zijn roeping naar het land Kanaän? Wat is de rol van Lot en van Ismaël? Als we het leven van Abraham volgen wordt ons ook een heleboel duidelijk over de plaats van Israël in de heilsgeschiedenis en waarom Jeruzalem tot op de dag van vandaag de meest omstreden plaats van onze planeet is.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

 

 

 

 

 

Details

Date:
10 mei
Time:
19:45 - 21:45
Evenement Categorie:
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Phone:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Krooswijkhof
Singel 184-186, Dordrecht, Nederland
+ Google Maps