Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Eindhoven

22 juni van 20:00 - 22:00

Op donderdag 22 juni is er in Eindhoven een studieavond met ds. Henk Poot, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem de stad van de grote Koning. De bijeenkomst vindt plaats in Het Schootskwartier, Schootsestraat 47 in Eindhoven. Aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Abraham en het geheim van Israël
De geschiedenis van Abram is een prachtig verhaal in het boek Genesis, het leven van de aartsvader van Israël met zijn geloof en zijn hoop dat God voor Hem zorgen zal. Veel elementen uit deze geschiedenis zijn ook voor ons leerzaam als het gaat om het leven met God. Wat is geloven en wat is kinderlijk vertrouwen op God en Zijn woord? Maar tegelijkertijd geeft het leven van Abraham ons een diep inzicht in de weg van God met Israël. Waarom moet Abram na zijn roeping naar het land Kanaän? Wat is de rol van Lot en van Ismaël? Als we het leven van Abraham volgen wordt ons ook een heleboel duidelijk over de plaats van Israël in de heilsgeschiedenis en waarom Jeruzalem tot op de dag van vandaag de meest omstreden plaats van onze planeet is.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

 

 

 

 

 

 

Details

Date:
22 juni
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Het Schootskwartier
Schootsestraat 47, Eindhoven, Nederland
+ Google Maps