Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Niezijl

11 december 2017 van 19:30 - 21:30

Op maandag 11 december is er in Niezijl een studieavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël en de Kerk. De bijeenkomst vindt plaats in het Leerhuis, Hoofdweg 79 in Niezijl. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Israël en de Kerk
In de eerste lezing wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Israël. We horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? Het perspectief van de heilsgeschiedenis in de Vroege Kerk was de laatste vraag van de discipelen naar de komst van het Koninkrijk op aarde. Het zou weldra veranderen in de vraag naar de verlossing uit de aarde en uit dit leven. Jeruzalem en Israël zullen worden vervangen door de hemel en de kerk alleen. Hoe was het mogelijk dat deze verandering plaats vond en wat heeft dit betekend voor het geloof van de kerk en ten slotte: Is het mogelijk om terug te keren naar de oorspronkelijke toekomstverwachting van de eerste volgelingen van Jezus?

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 december 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Het Leerhuis, Niezijl
Hoofdweg 79, Niezijl,
+ Google Maps