Laden Evenementen
  • Ds. Henk Poot

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond door ds. Henk Poot in Niezijl

maandag 15 januari van 19:30 - 21:30

Op maandag 15 januari is er in Niezijl een studieavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De tekenen van de tijd. De bijeenkomst vindt plaats in het Leerhuis, Hoofdstraat 79 in Niezijl. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

De tekenen van de tijd
In 2017 gedenken we het begin van de reformatie in 1517. In datzelfde jaar wordt Jeruzalem bezet door het Turkse rijk. Het is een beheersing die 400 jaar duren zal en in 1917 tot een einde komt. Vijftig jaar – een jubeljaar later – wordt de oude stad van Jeruzalem herenigd met de nieuwe en daar denken we ook aan in 2017. Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Waarom wordt het de navel van de aarde genoemd en wordt Jeruzalem voor de volken in de eindtijd een steen des aanstoots? In Zach. 12 wordt Jeruzalem een lastige steen genoemd die alle volken moeten heffen. Het heeft te maken met de belegering van alle volken in eindtijd. Hoe actueel en dichtbij is het, als we de ontkenning van Jeruzalem in de Joodse geschiedenis in de VN zien en president Trump die Jeruzalem de hoofdstad van de staat Israël noemt. Alles draait uiteindelijk om Jeruzalem.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
maandag 15 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Het Leerhuis, Niezijl
Hoofdweg 79, Niezijl,
+ Google Maps