Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel
Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Niezijl

18 september 2017 van 19:30 - 21:30 | Gratis

Op maandag 18 september is er in Niezijl een studieavond met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het Beloofde Land, met de nadruk op Judea en Samaria, het Hartland. De bijeenkomst vindt plaats in het Leerhuis, Hoofdstraat 79 in Niezijl. De aanvang is om 19.30 uur en inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Het Beloofde Land
De oude gebieden Judea en Samaria, belangrijke delen van het Land dat God beloofd heeft aan Abraham en zijn nageslacht in de lijn van Izaäk en Jacob. Deze gebieden, het Hartland, waar zoveel Bijbelse geschiedenis heeft afgespeeld wordt door de wereld Westoever genoemd. Men bedoeld daarmee: bezet gebied of betwist gebied. Het Palestijnse verhaal claimt het als eigen historisch land, een land dat moet dienen voor hun veronderstelde toekomstige staat.
De wereldwijde media schildert het af als een ketel vol geweld, onrust en krachtig verzet. En wereldregeringen wijzen met beschuldigende vingers naar Israëlische huizen, dorpen en steden in het gebied. Christenen kennen deze geschiedenissen uit de Bijbel. Voor het volk Israël vormen deze echter de annalen van hun eigen verleden.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker

Gegevens

Datum:
18 september 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Het Leerhuis, Niezijl
Hoofdweg 79, Niezijl,
+ Google Maps