Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Krimpen aan de Lek

woensdag 22 november 2017 van 19:45 - 21:30 | Gratis

Op woensdag 22 november is er in Krimpen aan de Lek een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël, hoop voor de wereld. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard, en vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90 in Krimpen aan de lek. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Israël, hoop voor de wereld

Ds. Jaap de Vreugd: “We zijn een bevoorrechte generatie: we zien tal van profetische beloften van God in vervulling gaan in de terugkeer en het (beginnend) herstel van Israël. Dit is een van de grote tekenen van God in onze tijd; in samenhang met andere tekenen zien we de (weder-)komst van de Messias en de doorbraak van het rijk van God naderbij komen. Het is van belang iets te weten hoe het Joodse volk naar de komst van de Messias uitziet. In het jodendom is de Messias vanaf de tweede eeuw v.Chr. een leider die een messiaanse periode van vrede en welvarendheid voor Joden en andere volkeren gaat inluiden. Het is bijzonder belangrijk elkaar te helpen de tekenen te verstaan en zo ook de eigen tijd te verstaan, opdat we bereid en toegerust zijn voor Gods toekomst.

 Achtergrond spreker

Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
woensdag 22 november 2017
Tijd:
19:45 - 21:30
Kosten:
Gratis

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Ontmoetingskerk, Krimpen aan de Lek
Hoofdstraat 90, Krimpen aan de Lek, Nederland
+ Google Maps