Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Lekkerkerk

13 september 2017 van 19:45 - 21:45 | Gratis

Op woensdag 13 september is er in Lekkerkerk een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wat is vervangingstheologie? Deze bijeenkomst is de eerste in een serie van drie en wordt georganiseerd door de Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard. De locatie is het Kerkelijk Centrum ’t Venster, Jan Ligthartstraat 68 in Lekkerkerk. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Wat is de vervangingstheologie?

We kunnen onder vervangingstheologie de visie verstaan dat de speciale band die Israël had in het verbond met God niet langer bestaat. Door de afwijzing van de Here Jezus door Israel als de Messias zou de Kerk het nieuwe Israël van God geworden zijn. Het Joodse volk zou dan als natie niet langer een band met God hebben, gebaseerd op de roeping van Abraham. Zij zijn dan niet langer het middel tot heil van de volken en het middel waardoor God vergeving schenkt aan de wereld. Als middel zijn zij nu verworpen en vergeten en het joodse volk heeft dan geen betekenis meer in de Kerk. De Kerk heeft dan alle zegeningen die beloofd waren aan Israël geërfd, maar laat de vloeken en oordelen subtiel voor Israël bestaan. Ds. de Vreugd zal laten zien hoe onbijbels en desastreus deze theologie gewerkt heeft in de kerkgeschiedenis als basismateriaal voor het antisemitisme, pogroms en endlösung.

Achtergrond spreker

Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
13 september 2017
Tijd:
19:45 - 21:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard

Locatie

Kerkelijk Centrum Het Venster
Jan Ligthartstraat 68, Lekkerkerk, Nederland
+ Google Maps