Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Schagen

20 september 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op woensdag 20 september is er in Schagen een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning. De bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk, Markt 23a  in Schagen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Jeruzalem, de Stad van de Grote Koning

Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Israël is het Land van de belofte met als glorieus middelpunt Jeruzalem. Deze stad heeft daarom een zeer bijzondere plaats in de heilsgeschiedenis van God met de wereld.  Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Altijd klonk het aan het eind van sederavond: volgend jaar in Jeruzalem. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd-strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker

Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
20 september 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Grote Kerk, Schagen
Markt , Schagen, Nederland
+ Google Maps