Laden Evenementen
  • Sprekers Chr. voor Israel

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Kees Kant in Sprang Capelle

donderdag 25 januari van 20:00 - 22:00

Op donderdag 25 januari is er in Sprang Capelle een studieavond met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De grote betekenis van Israël in Gods heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in het Hervormd Jeugdcentrum, Kerkstraat 28 in Sprang Capelle. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De grote betekenis van Israël in Gods heilsplan
Over Israël zijn de meningen nogal verdeeld binnen de kerken. Kun je nog zeggen dat het huidige Israël op één lijn staat met het Bijbelse Israël? Is met de komst van Jezus alles niet heel anders geworden? Hoe lezen we de teksten uit het Oude Testament in het licht van het Nieuwe Testament ten aanzien van Israël ? Ds. Kant zal met behulp van een PowerPointpresentatie duidelijke lijnen trekken tussen veel teksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Hij zal duidelijk maken dat Israël nog steeds Gods volk is en dat Israël een grote en blijvende rol speelt in Gods heilsplan met de wereld. Ook het Nieuwe Testament getuigt daar van.

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

Gegevens

Datum:
donderdag 25 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Hervormd Jeugdcentrum
Kerkstraat 28, Sprang Capelle,
+ Google Maps