Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Apeldoorn

woensdag 22 november 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op woensdag 22 november is er in Apeldoorn een studieavond met ds. Oscar Lohuis van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Bekering van een hoogmoedige houding ten opzichte van Israël en de God van Israël. De bijeenkomst vindt plaats in gebouw 055, Condorweg 2 in Apeldoorn. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Bekering van een hoogmoedige houding ten opzichte van Israël en de God van Israël

Het is vreemd om te beweren dat God Israël pas zou kunnen gebruiken en zegenen wanneer zij zich zouden hebben bekeerd. Gods genade hangt niet af van de gehoorzaamheid van mensen. Want ook na Jezus’ komst worden volkeren geoordeeld op grond van hun houding ten opzichte van het Joodse volk, aldus de Bijbelleraar Oscar Lohuis. Soms hoor ik mensen beweren dat God Israël pas weer kan gebruiken als het Joodse volk zich tot Christus heeft bekeerd, maar God heeft in het verleden vaak door een ongehoorzaam en ongelovig Israël heen gewerkt en zegen gegeven. Het Woord van God maakt duidelijk dat natuurlijk herstel van Israël vooraf kan gaan aan geestelijk herstel. Kom je aan Israël, dan kom je aan Gods kanaal van zegen voor deze wereld, dan kom je aan Zijn plan om deze wereld te verlossen.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
woensdag 22 november 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Gebouw 055, Apeldoorn
Condorweg 1, Apeldoorn, Nederland
+ Google Maps