Laden Evenementen
  • Ds. Oscar Lohuis
Activiteit

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Zeewolde

donderdag 15 maart van 20:00 - 22:00

Op donderdag 15 maart is er in Zeewolde een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom christenen iets met Israël hebben. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Aak, in de ‘Open Haven’ aan Kerkplein 8. Parkeren in de omgeving van Open Haven is gratis! De aanvang is 20.00 uur, toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden en er is gelegenheid om producten uit Israël te kopen.

Waarom christenen iets met Israël hebben
Het is vreemd, te beweren dat God Israël pas zou kunnen gebruiken en zegenen wanneer zij zich zouden hebben bekeerd. Gods genade hangt niet af van de gehoorzaamheid van mensen. Want ook na Jezus’ komst worden volkeren geoordeeld op grond van hun houding ten opzichte van het Joodse volk, aldus de Bijbelleraar Oscar Lohuis. Soms hoor ik mensen beweren dat God Israël pas weer kan gebruiken als het Joodse volk zich tot Christus heeft bekeerd, maar God heeft in het verleden vaak door een ongehoorzaam en ongelovig Israël heen gewerkt en zegen gegeven. Het Woord van God maakt duidelijk dat natuurlijk herstel van Israël vooraf kan gaan aan geestelijk herstel. Kom je aan Israël, dan kom je aan Gods kanaal van zegen voor deze wereld, dan kom je aan Zijn plan om deze wereld te verlossen.

Achtergrond van de spreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Gegevens

Datum:
donderdag 15 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Open Haven, Zeewolde
Kerkplein 8, Zeewolde,
+ Google Maps