Laden Evenementen
  • ds. Willem Glashouwer
    ds. Willem Glashouwer - ds. Willem Glashouwer

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Bergambacht

woensdag 31 januari van 19:45 - 21:45

Op woensdag 31 januari is er in Bergambacht een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De XII Artikelen en Israël. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard en vindt plaats in de Schakel, Schoolstraat 24 in Bergambacht. De aanvang is steeds om 19.45 uur, toegang is gratis.

De XII Artikelen en Israël
Er zijn 12 stammen van Israël, er zijn 12 Apostelen, er zijn 12 poorten en er zijn 12 fundamenten van het nieuwe Jeruzalem. En de Apostolische Geloofsbelijdenis telt ook 12 artikelen. Maar geen woord over Israël of het Joodse volk. Dit jaar herdenkt de christenheid wereldwijd 500 jaar Luther en de Reformatie. Sinds Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen aansloeg op de deur van de Slotkapel in Wittenberg om een publiek debat op gang te brengen, schijnt het licht van de Reformatie. Luther plaatste de Bijbel weer in het hart van de Kerk. En dat licht schijnt nog steeds in de wereld. Alleen door geloof. Alleen door genade. Alleen door Jezus Christus. Alleen door het Woord van God. Alleen tot eer van God. Maar geen woord over Israël of over het Joodse volk. Terwijl je bijna geen bladzijde in de Bijbel kunt vinden waarin niet gesproken wordt over Israël en het Joodse volk. Hoe kan dat?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

 

Gegevens

Datum:
woensdag 31 januari
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard

Locatie

De Schakel
Schoolstraat 24, Bergambacht,
+ Google Maps