Laden Evenementen
  • Ds. Willem J.J. Glashouwer
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Dronten

woensdag 21 februari van 20:00 - 22:00

Op woensdag 21 februari is er in Dronten een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël, teken van hoop. De bijeenkomst vindt plaats in de Boot, Educalaan 25b. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël, een teken van hoop
Na bijna 2.000 jaar over de wereld verstrooid te zijn geweest, kan het Joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is. Maar wat zegt ons deze terugkeer over Gods uitverkoren volk? Zien we een verband tussen de terugkeer van het Joodse volk en de wederkomst van de Messias van Israël? En realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we leven? Wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van Jodenhaat?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

 

Gegevens

Datum:
woensdag 21 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

De Boot, Dronten
Educalaan 24 b, Dronten,
+ Google Maps