Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Genderen

21 maart van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 21 maart is er in Genderen een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom Israël? De bijeenkomst vindt plaats in Gereformeerde Kerk, Hoofdstraat 76 in Genderen. De aanvang is om 20.00 uur, en de toegang is gratis.

Waarom Israël?
Het huidige Israël is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel écht zo? En wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van de Jodenhaat? Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de Bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen rond de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor de Arabieren en Palestijnen en welke rol speelt de islam in dit conflict?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

 

 

 

 

 

 

 

Details

Date:
21 maart
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Gereformeerkerk
Hoofdstraat 76, Genderen, Nederland
+ Google Maps