Laden Evenementen
  • Ds. Willem J.J. Glashouwer
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Groningen

26 september 2017 van 19:45 - 21:45 | Gratis

Op dinsdag 26 september is er in Groningen een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De geschiedenis herhaalt zich… Totdat! De bijeenkomst vindt plaats in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 in Groningen. Aanvang om 19.45 uur, toegang is gratis.

De geschiedenis herhaalt zich .. totdat!

TOTDAT…is maar een klein woordje. Maar het heeft een verstrekkende profetische lading. Het woord ‘totdat’ betekent dat de dingen, die maar eindeloos lijken door te kunnen gaan, uiteindelijk toch zullen veranderen. Het Franse spreekwoord zegt: ‘l’histoire se répète’ – de geschiedenis herhaalt zich. Maar het kleine woordje ‘totdat’ heeft een verstrekkende betekenis. Inderdaad, het lijkt wel of de dingen nooit zullen veranderen en maar eindeloos doorgaan – hoewel ieder snakt naar verandering. En dan opeens verandert alles. En juist dat is de diepe, verstrekkende en profetische betekenis van dat woordje ‘totdat’. Eindelijk anders. Uiteindelijk een wending ten goede! Er is hoop! Voor Israël, voor de gemeente van Jezus Christus, voor de volkeren en naties van deze wereld, ja, voor de schepping zelf. Alleen Hij die de toekomst vast in Zijn handen heeft, weet wat de toekomst zal inhouden. En Hij heeft dat geopenbaard aan Zijn knechten, de profeten van Israël. Eenmaal wordt alles anders. Het goddelijk ‘TOTDAT’ staat er garant voor! En dan keert alles zich ten goede. We zijn er vlakbij. De Bijbel is actueler dan de krant van morgen.

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gegevens

Datum:
26 september 2017
Tijd:
19:45 - 21:45
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Immanuelkerk, Groningen
Overwinningsplein 1, Groningen,
+ Google Maps