Laden Evenementen
  • Ds. Willem J.J. Glashouwer
Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Krimpen aan de Lek

woensdag 14 februari van 19:45 - 21:45

Op woensdag 14 februari is er in Krimpen aan de Lek een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 50 jaar Jeruzalem. De bijeenkomst wordt georganiseerd onder auspiciën van de classicale commissie Kerk en  Israël Gouda, en vindt plaats in het Kerkelijk Centrum, Dorpstraat 1 in Krimpen aan de Lek. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

50 jaar Jeruzalem
Jeruzalem is een unieke stad en de heilige stad voor drie wereldgodsdiensten, maar ook het brandpunt van de wereldgeschiedenis. De geschiedenis van de stad kenmerkt zich door oorlogen, verwoestingen en opbouw. De stad ging in zijn lange geschiedenis van meer dan 3000 jaar van de ene overheerser naar de andere. Jeruzalem is de stad waar de eerste en tweede tempel stonden en de stad waar de Here Jezus gekruisigd is. Altijd was er strijd. Sion, Jeruzalem was duizenden jaren in de harten van het Joodse volk wereldwijd het grote doel van terugkeer. Israël keert terug naar zijn eigen land en zijn eigen stad. Het moet toe naar de eindtijd strijd voordat de Here terugkeert naar de aarde en het koninkrijk kan doorbreken.

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Gegevens

Datum:
woensdag 14 februari
Tijd:
19:45 - 21:45
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Kerkelijk Centrum, Krimpen ad lek
Dorpstraat 1, Krimpen aan de Lek,
+ Google Maps