Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Nieuwpoort

8 mei van 20:00 - 22:00

Op maandag 8 mei is er in Nieuwpoort een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, voorzitter van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Gods eeuwige verbond met Israël. De bijeenkomst vindt plaats in het Hervormd Centrum, Bij de Kerk 10. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Gods eeuwige verbond met Israël
Er zijn zes eeuwige en onvoorwaardelijke verbonden van God met Israël. Dat begint in Genesis 12 al met Abraham. De Here roept hem uit Ur: verhuizen! Het land speelt een centrale rol.
Na het verbond met Abraham volgen de verbonden: het land Israël, Jeruzalem, het eeuwig koningschap van het huis van David, het eeuwig priesterschap van het huis van Levi en het Nieuwe Verbond. Dat nieuwe verbond is ook met Israël gesloten. Door de genade van de Allerhoogste is dat nieuwe verbond echter voor ons geopend. Al die verbonden wijzen volgens ds. Glashouwer naar de uiteindelijke vervulling in het Koninkrijk. Het Koninkrijk had een grote plaats in de prediking van de Here Jezus en in Israël zie je de verwachting naar dat Koninkrijk door het hele Oude Testament heen.

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Details

Date:
8 mei
Time:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Hervormd Centrum
Bij de Kerk 10, Nieuwpoort, Nederland
+ Google Maps