Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Studieavond met Eric Vink in Zwijndrecht

19 september 2017 van 20:00 - 22:00 | Gratis

Op dinsdag 19 september is er in Zwijndrecht de eerste studieavond in een serie van drie met Eric Vink van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Joodse feesttijden. De andere data zijn op dinsdag 17 oktober en 28 november. De bijeenkomsten vinden plaats in de VEG de Ark, Brabant 4 in Zwijndrecht. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

De Joodse feesttijden
Als christenen zijn we vertrouwd met het Paasfeest. Toch verdiepen veel christenen zich in de Joodse wortels van ons geloof. In de lange kerkgeschiedenis is het gegeven verloren gegaan dat het Paasfeest ontstaan is tijdens de viering van Pesach. Jezus vierde de instelling van het avondmaal tijdens sederavond, de vooravond van Pesach. Jezus werd gekruisigd tijdens Pesach en stond op uit de dood op Jom Haboekerim, de dag van de eerstelingen, de dag na de sabbat in het feest van de ongezuurde broden. Omdat het verlossingswerk voor de eerstelingen exact gebeurde op de juiste momenten en tijdens de voorjaarsfeesttijden, groeit de aandacht naar de najaarsfeesttijden met het oog op de grote eindoogst van de eindtijd.

Achtergrond spreker
Eric Vink begon bij Christenen voor Israël met het geven van gastlessen op scholen. Nu is hij als hoofd educatie betrokken bij ontwikkeling van allerlei studiematerialen, bijeenkomsten voor predikanten, en studiereizen naar Israël.

Details

Date:
19 september 2017
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
Gratis
Evenement Categorie:
Event Tags:
,

Organisator

Christenen voor Israël
Phone:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

VEG De Ark, Zwijndrecht
Brabant 4, Zwijndrecht, Nederland
+ Google Maps