fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Groningen (3/3)

dinsdag 12 februari van 20:00 - 22:00

Op dinsdag 12 februari is er in Groningen de laatste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Israël, Jezus en de Kerk. De bijeenkomst vindt plaats in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1 in Groningen. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël, Jezus en de Kerk. (Samenvatting voorgaande jaren)
In deze serie van drie avonden wordt teruggegrepen op de hoogtepunten van lezingen van de laatste zeven jaar in Groningen. We volgen Abraham en Jozef, kijken nog een keer naar Psalm 122, besteden aandacht aan Jeruzalem en het evangelie van Johannes en aan het geheim van Israël. We gaan in op de roeping en de betekenis van Israël, de taak van de Messias en zijn verhouding met het Joodse volk en tenslotte kijken we naar de toekomst en de tekenen van de tijd en de rol van de kerk ten aanzien van Israël en wat er is misgegaan. Israël is bijna elke dag in het nieuws, Jeruzalem als hoofdstad is omstreden. Wat is de betekenis van Israël en Jeruzalem eigenlijk en wat hebben zij te maken met de toekomst? Met de geschiedenis die God maakt!

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 12 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Immanuelkerk, Groningen
Overwinningsplein 1, Groningen,
+ Google Maps