fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieavond met ds. Henk Poot in Spijkenisse [AFGELAST]

dinsdag 7 april van 20:00 - 22:00

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus gaat deze avond niet door.

Op dinsdag 7 april is er in Spijkenisse een studieavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Jezus en Israël.  De bijeenkomst vindt plaats in de Michaëlkerk, Anjerplein 1 in Spijkenisse. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Jezus en Israël
Het geloof in Jezus lijkt het grote breekpunt te zijn tussen Israël en de kerk. Immers in de kerk belijden wij dat Jezus de Christus is en de meeste Joden doen dat niet. Toch heeft Jezus veel meer met Israël dan we als christenen wel eens beseffen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we via Jezus veel meer zicht krijgen op de plaats en de betekenis van het Joodse volk. Maar niet alleen dat: Het besef dat Jezus en Israël met elkaar verbonden zijn, zou ook kunnen leiden tot een verrijking van ons geloof in Jezus.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Gegevens

Datum:
dinsdag 7 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jacob Groenenwegen

Locatie

Michaelkerk, Spijkenisse
Anjerplein 1, Spijkenisse, Nederland
+ Google Maps