fbpx
Laden Evenementen
  • Ds. Jaap de Vreugd
Activiteit

Studieavond met ds. Jaap de Vreugd in Dieren

woensdag 23 januari van 20:00 - 22:00

Op woensdag 23 januari is er in Dieren een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël en de volkeren. De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Israël en de volkeren
Israël en de volkeren: een heel centraal thema in de bijbelse verkondiging. Gods bemoeienis met deze wereld voltrekt zich via de verkiezing van Israël. God zet Abraham, Israël apart – maar niet om de volkeren los te laten. Israël ontvangt de openbaring van de levende God, en via Israël bereikt God de einden van de aarde; Hij heeft alle volkeren op het oog.  Maar dat gaat nooit buiten Israël om! Jezus zegt: het heil is uit de Joden. Jezus en Zijn heil zijn niet los van Israël verkrijgbaar.  Daarom zijn de volkeren geroepen Israël te zegenen. Toch is de relatie tussen Israël en de ‘goyiem’ vaak heel spanningsvol: maar we hebben het profetisch perspectief van het Messiaanse Rijk waarin de volken samen met Israël de Eeuwige dienen ne prijzen.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Gegevens

Datum:
woensdag 23 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Ontmoetingskerk, Dieren
Admiraal Helfrichlaan 54, Dieren, Nederland
+ Google Maps